Pääkaupunkiseudun Koronakoordinaatioryhmän rajoitukset ja suositukset
Julkaistu: 20.11.2020 00.00

Pääkaupunkiseudun Koronakoordinaatioryhmän rajoitukset ja suositukset

Tässä tiedotteessa mainitut rajoitukset ja suositukset astuvat voimaan maanantaina 23.11. ja kestävät tällä tietoa kolme viikkoa eli su 13.12.2020 saakka. Nämä rajoitukset ja suositukset koskevat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten jääkiekkoseuroja.

https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/paakaupunkiseutu-on-siirtynyt-koronaepidemian-leviamisvaiheeseen

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on tänään tehnyt seuraavan päätöksen koskien yleisötilaisuuksien järjestämistä HUS:n alueella. Nämä rajoitukset koskevat kaikkia Etelän alueen seuroja pl. Nikkarit sekä HYRI Riihimäen osalta (koskee siis Hyvinkäätä).

https://www.avi.fi/web/avi/-/yli-20-hengen-yleisotilaisuudet-ja-yleiset-kokoukset-kielletaan-helsingin-ja-uudenmaan-sairaanhoitopiirin-alueella-23-11-13-12-2020-etela-suomi-

HUS:n suositus koskien aikuisten harrastamista, tämä koskee kaikkia Etelän alueen seuroja pl. Nikkarit ja HYRI Riihimäen osalta (koskee siis Hyvinkäätä)

https://www.hus.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/alueellinen-koronavirusepidemiatilanne-ja-suositukset

Keusoten suositus:

https://www.keski-uudenmaansote.fi/ajankohtaista/keusoten-alueen-suositukset-ja-rajoitukset-koronavirusepidemian-laajenenmisen-ehkaisemiseksi/

Nyt julkaistujen päätösten johdosta toimitaan seuraavasti:

  1. alkavan viikonlopun ottelut pelataan nykyisin voimassa olevien rajoituksin. Samassa yhteydessä muistutan, että HUS:n aiemman suosituksen mukaisesti kaikki lasten ja nuorten ottelut PELATAAN ILMAN YLEISÖÄ. Olemme huolestuneena panneet merkille että joillakin seuroilla tämän suosituksen noudattaminen ei ole onnistunut. Nyt on syytä huomioida että tarkkaan ottaen jokainen Jääkiekko-ottelu johon on avoimet ovet ja jonka järjestätte, on yleisötilaisuus ja sitä koskee nyt HUS:n suosituksen lisäksi myös AVI:n määräys.
  2. mainitulla ajanjaksolla Naisten Liigan ottelut pelataan ilman yleisöä. Tämä on sovittu pelaavien joukkueiden edustajien kanssa.
  3. mainitulla ajanjaksolla miesten Mestiksen ottelut siirretään tai pelataan vierasotteluina. Muutokset on jo tehty.
  4. mainitulla ajanjaksolla naisten Mestiksen ottelut pelataan ilman yleisöä.
  5. mainitulla ajanjaksolla olevat Suomi-sarjan ottelut siirretään. Päätökset tehdään illan aikana. HUS:n suosituksen mukaisesti myös harjoitukset jäävät tauolle ko. ajaksi.
  6. mainitulta ajanjaksolta kaikki II-div, III-div, ja IV-div ottelut siirretään liiton toimesta tänään/huomenna myöhempään ajankohtaan. Ko. joukkueiden harjoittelu keskeytyy ko. ajaksi.
  7. mainitulta ajanjaksolta kaikki miesten ja naisten Etelän alueen harrastesarjaottelut siirretään tai perutaan. Päätöksen tekee Etelän alueen virkamiehet Kosk ja Leander. Muutokset tehdään maanantaihin mennessä. Ko. joukkueiden harjoittelu keskeytyy ko. ajaksi.
  8. mainitulta ajanjaksolta U22 ylemmän ja alemman sarjan ottelut perutaan eikä niitä siirretä sarjan päättymisen vuoksi. Peruminen tapahtuu tänään.
  9. kaikki muu sarjatoiminta (U20 ja nuoremmat) jatkuu nykyisellä ”normaalilla” tavalla, eli kasvomaskit, yleinen hygienia ja ilman yleisöä.

Pyydämme, että kaikki kysymykset korona-asioihin liittyen joukkuetasolta kohdistetaan seuraan ja seuran koronavastaava / toiminnanjohtaja tiedustelee asiaa tarvittaessa liitosta.